Gezellig kamperen in Friesland op Camping Alkenhaer in Appelscha

Informatie

Op zoek naar een fantastische kampeervakantie? Kom dan gezellig kamperen in Friesland. Op familie- en boscamping Alkenhaer in Appelscha kan jong en oud zich uitstekend vermaken. Geweldige voorzieningen voor de sportieve en ondernemende vakantieganger, natuur en ontspanning voor rustzoekende kampeerders. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Onze camping beschikt over perfecte faciliteiten en u verblijft op kleinschalige kampeervelden met veel begroeiing voor de nodige privacy.

Wist u al dat u vanaf de kampeerplaatsen rechtstreeks de natuur in kunt lopen? Camping Alkenhaer grenst namelijk aan twee bijzondere natuurgebieden: Nationaal Park Drents-Friese Wold en het uitgestrekte hoogveengebied Fochteloërveen. Dat is pas indrukwekkend.

Foto's

Perfecte faciliteiten tijdens uw kampeervakantie in Friesland

Wij hechten veel waarde aan gastvrijheid en service en daarom kunt u tijdens het kamperen in Friesland gebruik maken van perfecte faciliteiten. Te beginnen bij de sanitaire voorzieningen. Op onze Friese camping zijn twee moderne toiletgebouwen aanwezig waar campinggasten gebruik van mogen maken. De kampeervelden zijn uitgerust met watertappunten en overal op de camping heeft u toegang tot ons wifinetwerk. Voor kinderen zijn er diverse speelvoorzieningen zoals speeltoestellen, een sportveld, airtrampoline en zwembad. Bij ‘t Boshuis, een gezellig restaurant met nabijgelegen snackcorner, kunt u op het terras genieten van lekker eten.

Voor vragen of informatie tijdens uw kampeervakantie in Friesland kunt u altijd terecht bij onze receptie. Ook vindt u hier diverse folders en zijn er kortingskaarten te verkrijgen voor een middagje zwemmen bij zwembad Bospad Appelscha. Houdt u van wandelen of fietsen, dan voorzien wij u ook graag van een knooppuntenkaart en leuke routetips.

Kamperen in Friesland op een boscamping

Kamperen op een boscamping in Friesland is niet alleen leuk, maar ook heel bijzonder. Zo overnacht u letterlijk tussen twee grote natuurgebieden. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, zodat u op eigen houtje de omgeving kunt ontdekken. Fietsen huurt u eenvoudig en snel op onze camping. Het is eveneens mogelijk deel te nemen aan bijvoorbeeld een natuurexcursie. Ook liggen er gezellige dorpjes als Veenhuizen en Ruinerwold rondom Appelscha. Bent u op zoek naar iets unieks? Op nog geen tien minuutjes fietsen van Camping Alkenhaer komt u aan bij een heuse zandverstuiving van maar liefst 250 hectare. Bekijk hier onze tips voor leuke dagjes uit in Drenthe.