header_banner_image
header_banner_image_mobile

Fietsen en wandelen

Appelscha ligt op de uitlopers van het Drents plateau. Een uitgebreid bosgebied in het zuidoosten van Friesland. Het gebied is zeer geschikt om per fiets of wandelend te verkennen. Direct vanaf de camping hebt u aansluitingen op de diverse fietsroutes door het Nationaal Park en het Fochteloërveen. 

Er zijn veel uitgezette routes voorhanden. Kaarten kunt u bij het Tourist Info kantoor in Appelscha kopen. Of zet uw eigen route uit met behulp van het fietsroutenetwerk (ook wel knooppuntennetwerk genoemd). 

Fietspruverij: https://tip-appelscha.nl/event/fietspruverij/ Kom genieten van bijzondere fietstochten door prachtige natuur, langs historische monumenten met tussendoor welverdiende pauzes bij de deelnemende bedrijven. Hier kunnen de lekkernijen genuttigd worden, welke inbegrepen zijn in het arrangement. 

Appelscha heeft een bewegwijzerde mountainbike route: https://www.mtbroutes.nl/friesland/appelscha-bosberg. De route heeft een lengte van 24 kilometer. Deze route is aaneengesloten te rijden met de 28 kilometer lange route in Diever/Hoogersmilde. Een routefolder + routekaart is verkrijgbaar bij het Tourist Info kantoor in Appelscha. 

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold: https://tip-appelscha.nl/event/blotevoetenpad-drents-friese-wold/ Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold ligt een bijzonder pad: het blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen. 

Fijne wandeling op het Bosbergpad: https://tip-appelscha.nl/event/fijne-wandeling-op-het-bosbergpad/  Maak eens een fijne wandeling over het bosbergpad. Onderweg treft  infopanelen met historische gegevens aan. De route is 2,2 km lang en goed toegankelijk voor iedereen daar de route over een beton pad loopt. De route begint aan de overkant van het het TIP kantoor alwaar u ook meer een leuk boekje met allerlei leuke wetenswaardigheden kunt kopen. 

Belevingspad Hoogersmilde: https://tip-appelscha.nl/event/belevingspad-hoogersmilde/ De gevarieerde route is uitgezet in het Nationaal park Drents Friese wold en op het terrein van camping de Reeënwissel. Bij de parkeerplaatsen P1 en P2  (fietsknooppunt nr. 65) aan de Bosweg in Hoogersmilde kunt u starten met de route. Vanaf Hoogersmilde en de Oude Willem zijn borden geplaatst die u naar het belevingspad toeleiden.