Comfortabele boscamping in Friesland

Bent u een echte natuurliefhebber, dan is kamperen op Boscamping Alkenhaer in Friesland een absolute aanrader. Onze boscamping ligt direct aan twee bijzondere natuurgebieden. Hoogveengebied Fochteloërveen aan de ene kant en Nationaal Park Drents-Friese Wold, gelegen op de grens provinciegrens met Drenthe, aan de andere kant. Overnachten op onze boscamping in Friesland is comfortabel, u geniet van veel privacy en daarnaast kunt u gedurende uw kampeervakantie gebruik maken van al onze uitstekende faciliteiten.

Hoe lijkt het u om vanaf uw kampeerplaats op een boscamping rechtstreeks de groene natuur in te wandelen of al fietsend te verkennen? Weer een reden om een kampeervakantie op Camping Alkenhaer niet af te slaan!

Kamperen op een boscamping, gelegen aan Nationaal Park Drents-Friese Wold

Zoals gezegd heeft onze boscamping in Friesland een unieke ligging aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een natuurgebied om de hoek heeft talloze voordelen. Zo kunt u prachtige boswandelingen en mooie fietsroutes in zowel Friesland als Drenthe maken, maar ook kunt u op geheel eigenzinnige wijze de omgeving ontdekken. Het Nationaal Park leent zich uitstekend voor geocaching en avontuurlijke mountainbikeritjes. Het is tevens mogelijk een natuurexcursie te maken met een ervaren gids. Op deze manier ontschiet u niets over het schitterende landschap. Meer weten over de natuur rondom de camping? Onze natuurpagina geeft antwoord op al uw vragen, maar u kunt ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Bosritten met uw paard in Friesland en Drenthe

Heeft u of één van uw familieleden een paard, dan kunt u in Friesland en Drenthe mooie bosritten maken. De omgeving rondom onze boscamping leent zich namelijk uitstekend voor bosritten te paard. Nationaal Park Dwingelderveld en Drents-Friese Wold behoren tot de grootste natuurterreinen van Nederland en in deze gebieden treft u diverse ruiterroutes. Eén van deze routes loopt zelfs langs onze boscamping. Direct tegenover de camping staat een stal met 4 boxen, een rijbak en weiland. U kunt hier tijdens uw verblijf een box huren voor uw eigen paard of pony. Ook trailers en menwagen kunt u hier veilig stallen.

Meer informatie over bosritten in Drenthe? Nabij onze boscamping bevindt zich het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Hier kunt u verdere inlichtingen krijgen over bijvoorbeeld ruiterroutes door Friesland en Drenthe.  

Reserveer nu