Kamperen in Friesland op Camping Alkenhaer in Appelscha

Kom kamperen in Friesland en beleef een fantastische kampeervakantie. Op familie- en boscamping Alkenhaer in Appelscha kan jong en oud zich uitstekend vermaken. Geweldige voorzieningen voor de sportieve en ondernemende vakantieganger, natuur en ontspanning voor rustzoekende kampeerders. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Wanneer u komt kamperen op onze camping kunt u gebruik maken van de vele goede faciliteiten. De kampeerplaatsen op onze camping zijn gelegen op kleinschalige kampeervelden met veel begroeiing voor de nodige privacy.

Informatie

Kamperen in een natuurrijke omgeving

Wist u al dat u vanaf de kampeerplaatsen rechtstreeks de natuur in kunt lopen? Camping Alkenhaer grenst namelijk aan twee bijzondere natuurgebieden: Nationaal Park Drents-Friese Wold en het uitgestrekte hoogveengebied Fochteloërveen. Puur natuur op de grens van Friesland en Drenthe.

Meer zien van de camping? Kijk dan rond op onze camping

Foto's

Kamperen in Friesland, bekijk de foto's:

Kamperen in het Friese Appelscha met goede faciliteiten

Wij hechten veel waarde aan gastvrijheid en service en daarom kunt u gebruik maken van perfecte faciliteiten. Te beginnen bij de sanitaire voorzieningen. Op onze Friese camping zijn twee moderne toiletgebouwen aanwezig waar campinggasten gebruik van kunnen maken. De kampeervelden zijn uitgerust met watertappunten. Voor kinderen zijn er diverse speelvoorzieningen zoals speeltoestellen, sportveld, airtrampoline en peuter en kleuter zwembad. Bij ‘t Boshuis, een gezellig restaurant met nabijgelegen snackcorner, kunt u op het terras genieten van lekker eten.

Voor vragen of informatie kunt u altijd terecht bij onze receptie. Ook vindt u hier diverse folders en zijn er kortingskaarten te verkrijgen voor een middagje zwemmen bij zwembad Bospad Appelscha. Houdt u van wandelen of fietsen, dan voorzien wij u ook graag van een knooppuntenkaart en leuke routetips.

Kamperen op een boscamping

Kamperen op een boscamping is niet alleen leuk, maar ook heel bijzonder. Zo overnacht u letterlijk tussen twee grote natuurgebieden. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, zodat u op eigen houtje de omgeving kunt ontdekken. Fietsen huurt u eenvoudig en snel op de receptie van onze boscamping. Het is eveneens mogelijk deel te nemen aan bijvoorbeeld een natuurexcursie. Ook liggen er gezellige dorpjes als Veenhuizen en Ruinerwold rondom Appelscha. Bent u op zoek naar iets unieks? Op nog geen tien minuutjes fietsen van Camping Alkenhaer treft u een zandverstuiving van maar liefst 250 hectare. Bekijk hier onze tips voor leuke dagjes uit in de directe omgeving.

Meer informatie over kamperen in Friesland

Wilt u meer weten over een kampeervakantie op Camping Alkenhaer, neem dan contact met ons op. Al overstag? Reserveer online direct een kampeerplaats op Camping Alkenhaer en ervaar hoe leuk kamperen in Friesland is!